Greet Minnen (WTA-150) heeft zich knap geplaatst voor de tweede ronde in het kwalificatietoernooi van Roland Garros. Ysaline Bonaventure (WTA-115) verloor haar partij in twee sets.

De 21-jarige Minnen stond voor haar debuut op een grandslam. Op Roland Garros moest ze in de eerste kwalificatieronde aan de bak tegen de Franse thuisspeelster Margot Yerolymos (WTA-342). Onze landgenote startte sterk en pakte de eerste set met 7-5 maar moest de tweede met 6-4 prijsgeven. In de beslissende derde set haalde een sterk serverende Minnen met 6-4 de bovenhand.

Minnen kan met 9 aces, een eerste opslagpercentage van 67 procent en 40 winners mooie statistieken voorleggen. In de tweede kwalificatieronde speelt ze tegen Natalia Vikhlyantseva (WTA-119) die onze landgenote Yanina Wickmayer (WTA-154) naar huis stuurde.

Ysaline Bonaventure - © Thomas Zwijsen

Ysaline Bonaventure – © Thomas Zwijsen

Ysaline Bonaventure (WTA-115) kon helaas het goede voorbeeld van Minnen niet volgen. Ze moest na één uur en 32 minuten met 6-4 en 7-6 het hoofd buigen voor de Duitse Antonia Lottner (WTA-149).

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Wouter op Twitter of stuur een mail naar Wouter.Kesteloot@tennisplaza.be.