Home » Geen categorie » Desein wint Belgisch onderonsje in Genève

Desein wint Belgisch onderonsje in Genève

Desein wint Belgisch onderonsje in Genève

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het ITF-toernooi van Genève (Zwitserland, $ 25 000) heeft Niels Desein (ATP-489) zich geplaatst voor de kwartfinale. Hij versloeg in een Belgisch onderonsje Christopher Heyman (ATP-260). 

Voor het eerst in hun carrière moesten Desein en Heyman het tegen elkaar opnemen. Al meteen in het eerste game wist Desein een tik uit te delen door de break te scoren. Bij een 5-4 stand in het voordeel van Desein kon Heyman terugbreaken waardoor de set weer helemaal open lag. De twee stevenden af op een tiebreak waarin Desein uiteindelijk het verschil kon maken.

In de tweede manche legden beide spelers elkaar het vuur aan de schenen. In het achtste game wist Desein opnieuw door de opslag van zijn landgenoot te gaan en mocht voor de wedstrijd serveren. Ook deze keer kon Heyman dit verhinderen maar ging kort daarop opnieuw in de fout tijdens zijn eigen opslagbeurt. Na 1 uur en 40 minuten won Desein het Belgisch duel met 7-6 (4) en 6-4.

In de kwartfinale komt Desein uit tegen Julian Lenz (ATP-497) uit Duitsland. Het wordt de eerste ontmoeting tussen Desein en de 24-jarige Lenz.

koen

koen

Meer nieuws