Tennisplaza

Deze Belgen dubbelen op de US Open

Sander Gillé en Joran Vliegen - © Philippe Buissin (Imagellan)

Woensdag gaat op de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam) het dubbelspel van start. Vier landgenoten wagen hun kans in het heren-, vrouwen- en gemengd dubbelspel.

Sander Gillé (ATP D-51) en Joran Vliegen (ATP D-43) maken hun debuut in New York. In de eerste ronde wacht met achtste reekshoofden Marcel Granollers (ATP D-27) en Horacio Zeballos (ATP D-7) meteen een zware opgave.

Elise Mertens (WTA D-7) en Aryna Sabalenka (WTA D-15) zijn als vierde geplaatst op de US Open. In de eerste ronde moeten ze aan de bak tegen Anna Blinkova (WTA D-66) en Yafan Wang (WTA D-76). Kirsten Flipkens (WTA D-24) en Johanna Larsson (WTA D-27) komen als elfde reekshoofden aan de start. Viktoria Kuzmova (WTA D-52) en Aliaksandra Sasnovic (WTA D-46) zijn hun eerste tegenstandsters.

In het gemengd dubbel vormt Vliegen een tandem met Saisai Zheng (WTA D-28), samen strijden ze tegen de Amerikanen Denis Kudla (ATP D-295) en Jennifer Brady (WTA D-45). Ook Flipkens vinden we terug in het gemend dubbel, samen met Edouard Roger-Vasselin (ATP D-22) neemt ze het op tegen Maxime Cressy (ATP D-233) en CoCo Vandeweghe (WTA D-21).