Op de Australian Open is er geloot voor het dubbelspel. Bij de vrouwen staan er vier landgenotes op de hoofdtabel, bij de mannen moeten Sander Gillé (ATP D-80) en Joran Vliegen (ATP D-81) hopen om opgevist te worden als lucky loser.

Kirsten Flipkens (WTA D-34) en Johanna Larsson (WTA D-36) zijn als dertiende geplaatst in Melbourne en speelden afgelopen week de finale in Hobart. In de eerste ronde speelt het Belgisch-Zweedse duo tegen Timea Bacsinszky (WTA D-72) en Vera Zvonareva (WTA D-49).

Elise Mertens (WTA D-12) heeft een nieuwe dubbelpartner, zij speelt samen met Aryna Sabalenka (WTA D-85). In de eerste ronde volgt een duel met haar voormalige dubbelpartner Demi Schuurs (WTA D-9) en haar nieuwe partner Bethanie Mattek-Sands (WTA D-61).

Alison Van Uytvanck (WTA D-223) dubbelt samen met de Chileense Alexa Guarachi (WTA D-77) tegen Aliaksandra Sasnovich (WTA D-270) en Taylor Townsend (WTA D-122). Ook Maryna Zanevska (WTA D-125) is nog aanwezig in Australië, zij vormt een team met Daria Kasatkina (WTA D-38). De Australische tandem Alison Bai (WTA D-235) en Zoe Hives (WTA D-429) zijn hun eerste tegenstandsters.

Bij de mannen vinden we helaas geen Belgen op de hoofdtabel van het dubbelspel, de tandem Gillé-Vliegen viel enkele plaatsen buiten de entry list. Zij moeten hopen op nog enkele forfaits om toch te mogen deelnemen.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.