Home » Grand Slam » Australian Open » Deze Belgen komen in actie tijdens het dubbelspel in Melbourne

Deze Belgen komen in actie tijdens het dubbelspel in Melbourne

Deze Belgen komen in actie tijdens het dubbelspel in Melbourne

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de Australian Open is er geloot voor het dubbelspel. Bij de vrouwen staan er vier landgenotes op de hoofdtabel, bij de mannen moeten Sander Gillé (ATP D-80) en Joran Vliegen (ATP D-81) hopen om opgevist te worden als lucky loser.

Kirsten Flipkens (WTA D-34) en Johanna Larsson (WTA D-36) zijn als dertiende geplaatst in Melbourne en speelden afgelopen week de finale in Hobart. In de eerste ronde speelt het Belgisch-Zweedse duo tegen Timea Bacsinszky (WTA D-72) en Vera Zvonareva (WTA D-49).

Elise Mertens (WTA D-12) heeft een nieuwe dubbelpartner, zij speelt samen met Aryna Sabalenka (WTA D-85). In de eerste ronde volgt een duel met haar voormalige dubbelpartner Demi Schuurs (WTA D-9) en haar nieuwe partner Bethanie Mattek-Sands (WTA D-61).

Alison Van Uytvanck (WTA D-223) dubbelt samen met de Chileense Alexa Guarachi (WTA D-77) tegen Aliaksandra Sasnovich (WTA D-270) en Taylor Townsend (WTA D-122). Ook Maryna Zanevska (WTA D-125) is nog aanwezig in Australië, zij vormt een team met Daria Kasatkina (WTA D-38). De Australische tandem Alison Bai (WTA D-235) en Zoe Hives (WTA D-429) zijn hun eerste tegenstandsters.

Bij de mannen vinden we helaas geen Belgen op de hoofdtabel van het dubbelspel, de tandem Gillé-Vliegen viel enkele plaatsen buiten de entry list. Zij moeten hopen op nog enkele forfaits om toch te mogen deelnemen.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws