Tennisplaza

Deze Belgen wagen hun kans in het dubbel op Roland Garros

Elise Mertens - © Melissa Van de Wiele

Er komen vier Belgen in actie in het dubbelspel van Roland Garros. Hier kan je hun tegenstanders terugvinden. Elise Mertens (WTA D-74) heeft alvast een zware dobber geloot.

De vrouwen

Mertens speelt aan de zijde van de Française Alizé Cornet (WTA D-172). Ze hebben het niet getroffen met hun loting en moeten al meteen aan de bak tegen de eerste reekshoofden Bethanie Mattek-Sands (WTA D-1) en Lucie Safarova (WTA D-2). Het Amerikaans-Tsjechisch team heeft al vier grandslamtitels op hun naam staan en wonnen eerder dit jaar nog de Australian Open.

Dubbelfinalist op het WTA-toernooi van Nürmberg van vorige week, Kirsten Flipkens (WTA D-70) heeft Francesca Schiavone (NG) als partner. Zij moeten het opnemen tegen een Russisch duo Yulia Putintseva (WTA D-338) en Natalia Vikhlyantseva (WTA D-1211).

Yanina Wickmayer (WTA D-143) maakt het rijtje af. Samen met Pauline Parmentier (WTA D-229) neemt ze het op tegen Harmony Tan (WTA D-676) en Audrey Albie (WTA D-499), beide uit Frankrijk.

De mannen

Bij de mannen is Steve Darcis (ATP D-868) de enige vertegenwoordiger in het dubbeltoernooi. Hij vormt samen met de Fransman Benoît Paire (ATP D-428) een team. Samen nemen ze het op tegen Mikhail Elgin (ATP D-68) en Next Gen speler Karen Khachanov (ATP D-256). Indien de Belgisch-Franse combinatie weet te winnen, komen ze mogelijk uit tegen een top dubbelteam: Bruno Soares (ATP D-9) en Jamie Murray (ATP D-8).