Home » WTA » Deze Belgische speelsters komen in actie in Auckland

Deze Belgische speelsters komen in actie in Auckland

Deze Belgische speelsters komen in actie in Auckland

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vijf Belgische speelsters starten het jaar op het WTA-toernooi van Auckland (Nieuw-Zeeland, WTA International). Voor ex-winnares Yanina Wickmayer (WTA-152) viel het doek meteen in de kwalificaties.

Wickmayer speelde drie keer de finale in Auckland en behaalde er in 2010 ook de titel. Dit jaar botste ze echter op vijfde reekshoofd Nao Hibino (WTA-106) in de kwalificaties, Wickmayer moest na iets meer dan twee uur met 6-7 (3), 6-2 en 1-6 het hoofd buigen.

Twee landgenotes maken nog kans op een plek op de hoofdtabel. Zesde reekshoofd Greet Minnen (WTA-110) won haar eerste partij tegen Lara Arruabarrena (WTA-155) met 6-4 en 6-3 en strijdt tegen Arina Rodionova (WTA-204) in de voorlaatste kwalificatieronde. Achtste reekshoofd Ysaline Bonaventure (WTA-117) klopte de Roemeense Irina Bara (WTA-164) met 6-3 en 6-1 en ontmoet Sara Errani (WTA-198) in de tweede kwalificatieronde.

Alison Van Uytvanck (WTA-47) en Kirsten Flipkens (WTA-71) zijn al zeker van een plaats op de hoofdtabel. Van Uytvanck staat voor een zware dobber tegen tweede reekshoofd Petra Martic (WTA-15), Flipkens moet aan de bak tegen wildcard Eugenie Bouchard (WTA-215).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws