Home » Geen categorie » Deze speler zal volgens Rod Laver de plaats van Federer en Nadal innemen

Deze speler zal volgens Rod Laver de plaats van Federer en Nadal innemen

Deze speler zal volgens Rod Laver de plaats van Federer en Nadal innemen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rafael Nadal (ATP-1) en Roger Federer (ATP-2) zijn twee van de meest succesvolle spelers uit de huidige generatie. De vraag dringt zich op wie de fakkel kan overnemen. Rod Laver tipt alvast deze speler. 

Het succes van Federer en Nadal blijft ondanks hun, naar tennisnormen, gevorderde leeftijd bewonderen. Federer is er 36 en Nadal heeft 31 jaren op de teller. De vragen en speculaties over hun nakende afscheid blijven dan ook niet uit. Het valt nog af te wachten welke speler hun plaats kan innemen en zo kan domineren zoals Federer en Nadal de afgelopen jaren. De vraag stelt zich of er überhaupt zo een speler is.

Volgens Rod Laver, de legendarische Australische tennisser, is er één speler die in de voetsporen van Federer en Nadal kan treden. Nick Kyrgios (ATP-14) heeft volgens hem het tennis in huis om de komende jaren een bepalende rol te spelen.

“Hij heeft ze al bijna allemaal verslaan”

“Kyrgios kan de beste speler van de wereld worden”, aldus Laver in een interview voor Fairfax Media.

“Hij heeft alle kenmerken die nodig zijn. Ik ben trouwens niet de enige die het zegt. Wat hij al gepresteerd heeft? Hij versloeg Nadal, hij versloeg Federer, hij heeft ze bijna allemaal al verslaan op hun beste niveau.”

De jonge Australiër staat bekend voor zijn opvliegend karakter en onsportief gedrag op het veld. Maar Laver ziet een positieve evolutie plaatsvinden.

“Ik denk dat zijn mentaliteit veranderd is na zijn zege in Brisbane. Nick is, denk ik, klaar voor het grote werk. Hij versloeg Jo Wilfried Tsonga (ATP-19) op de Australian Open. Ik ben ervan overtuigd dat hij klaar is om iets te laten zien.”

 

 

koen

koen

Meer nieuws