Tennisplaza

Deze spelers komen naar de European Open in Antwerpen

De official player acceptance list voor de European Open in Antwerpen is bekend. David Goffin (ATP-14) is voorlopig de enige Belg die verzekerd is van een plaatsje in de Lotto Arena. Het toernooi gaat op 17 oktober van start.

Naast Goffin bevestigden eerder al David Ferrer (ATP-13) en Richard Gasquet (ATP-15) hun aanwezigheid, aangevuld met youngsters Borna Coric (ATP-41), Taylor Fritz (ATP-53) en Thanasi Kokkinakis (ATP-1031). Met Pablo Cuevas (ATP-20) uit Uruguay krijgt het toernooi nog een vierde naam uit de top twintig op de hoofdtabel.

De Fransen zijn goed vertegenwoordigd met naast Gasquet ook Gilles Simon (ATP-31), Benoit Paire (ATP-34), Nicolas Mahut (ATP-42) en Paul-Henri Mathieu (ATP-70). Federico Delbonis (ATP-43) en Diego Schwartzman (ATP-69) vertegenwoordigen Argentiniƫ en voor onze noorderburen tekent Robin Haase (ATP-62) present.

Ook Joao Sousa (ATP-36), Guillermo Garcia-Lopez (ATP-50), Alexandr Dolgopolov (ATP-57), Florian Mayer (ATP-58), Mikhail Youzhny (ATP-61) en Illya Marchenko (ATP-63) zijn van de partij.

De Belgen zullen moeten hopen op een wildcard, of hun plaats op de hoofdtabel moeten afdwingen via de kwalificaties.