Naast de barrageduels werden dit weekend ook de halve finales van de Fed Cup gespeeld. Duitsland nam het op tegen Tsjechië, terwijl de Verenigde Staten aan de bak moesten in Frankrijk.

Na de eerste dag leidde Tsjechië met 2-0 in Duitsland. Op zondag hield Julia Görges (WTA-11) de Duitse hoop levend door Karolina Pliskova (WTA-6) met 6-4 en 6-2 te verslaan. In het vierde duel nam Angelique Kerber (WTA-12) het op tegen Petra Kvitova (WTA-10). De Tsjechische haalde het vrij makkelijk met 6-2 en 6-2. Tsjechie staat zo voor de twaalfde keer in de finale, ze wonnen de Fed Cup al tien keer.

In Aix-en-Provence nam Frankrijk het op tegen de Verenigde Staten. Sloane Stephens (WTA-9) won zaterdag haar eerste wedstrijd, maar ook Kiki Mladenovic (WTA-20) bezorgde haar land een punt. Stephens was op zondag echter een maatje te groot voor Mladenovic, ze klopte de Française met 6-2 en 6-0. Madison Keys (WTA-13) bezorgde de VS het beslissende punt door Pauline Parmentier (WTA-122) met 7-6(4) en 6-4 te verslaan. Voor de VS is het de dertigste finale.

De finale tussen Tsjechië en de Verenigde Staten wordt in november gespeeld in Tsjechië.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.