Op Wimbledon is er geloot voor het dubbelspel bij de dames. Vijf landgenotes komen er in actie aan de zijde van een buitenlandse partner.

Elise Mertens (WTA D-26) en Demi Schuurs (WTA D-15) komen als achtste reekshoofd aan de start op Wimbledon. In de eerste ronde nemen ze het op tegen Sorana Cirstea (WTA D-66) en Sara Sorribes Tormo (WTA D-68). Ook Kirsten Flipkens (WTA D-45) is geplaatst, samen met Monica Niculescu (WTA D-18) is ze aangeduid als dertiende reekshoofd. In de eerste ronde ontmoeten ze Yulia Putintseva (WTA D-895) en Ajla Tomljanovic (WTA D-417).

Yanina Wickmayer (WTA D-107) vormt een duo met de Zwitserse Timea Bacsinszky (WTA D-130). In de eerste ronde volgt een duel met de Amerikaanse tandem Sofia Kenin (WTA D-185) en Sachia Vickery (WTA D-357). Twee andere landgenotes wisten zich te plaatsen via de kwalificaties. Maryna Zanevsa (WTA D-138) en Arina Rodionova (WTA D-109) nemen het op tegen Oksana Kalashnikova (WTA D-63) en Makoto Ninomiya (WTA D-23). Ysaline Bonaventure (WTA D-123) en Bibiana Schoofs (WTA D-88) staan voor een lastige opgave tegen zevende reekshoofden Hao-Ching Chan (WTA D-12) en Zhaoxuan Yang (WTA D-22).

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.