Tennisplaza

Di Girolami wint Belgisch duel, ook Vanlangendonck stoot door in Monastir

Tilwith Di Girolami - © Leo Stolck

Tilwith Di Girolami (NG) staat in de tweede ronde van het ITF-toernooi van Monastir (Tunesië, W15) na winst tegen Amelie van Impe (NG). ook Eliessa Vanlangendonck (WTA-788) plaatste zich voor de tweede ronde.

Eén week na hun debuut op het profcircuit stonden Di Girolami en Van Impe tegenover elkaar in Tunesië. De 17-jarige Di Girolami was met 6-4 en 6-2 te sterk voor haar één jaar jongere landgenote. In de tweede ronde volgt een duel met het Tsjechische zevende reekshoofd Laetitia Pulchartova (WTA-888).

Zesde reekshoofd Vanlangendonck haalde het na ruim twee uur met 2-6, 6-3 en 7-5 van de Indische Vaidehi Chaudhari (WTA-1 154). De Spaanse Valeria Koussenkova (WTA-1 172) wordt haar volgende tegenstandster.

Dubbelspel

In het dubbelspel waren Di Girolami (NG) en Van Impe (NG) met 6-3 en 6-3 te sterk voor Vaidehi Chaudhari (NG) en Elena Gemovic (WTA D-1392). Ze ontmoeten tweede reekshoofden Darya Astakhova (WTA D-643) en Ines Ibbou (WTA D-933) in de kwartfinale.

Ook Vanlangendonck (WTA D-687) plaatste zich aan de zijde van de Amerikaanse Gabriella Price (WTA D-911) voor de kwartfinale na 6-1 en 6-0 winst tegen thuisspeelsters Chahd Berriri (NG) en Roua Limem (NG). In de kwartfinale volgt een duel met het Franse duo Jade Bornay (NG) en Diana Marynov (WTA D-1368).