Home » ATP » Dit is de verrassende finale in Monte Carlo

Dit is de verrassende finale in Monte Carlo

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de Rolex Monte-Carlo Masters (Monaco, € 5 238 735) heeft Rafael Nadal (ATP-1) voor de twaalfde keer de finale bereikt. Zondag kan hij voor de elfde keer de titel winnen, als hij de Japanner Kei Nishikori (ATP-36) weet te verslaan.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Nadal is al een hele week in uitstekende doen in Monte Carlo. Ook Grigor Dimitrov (ATP-5) kon Nadal nauwelijks bedreigen in de halve finale. De Spanjaard haalde het na 1 uur en 32 minuten met 6-4 en 6-1.

In de finale moet Nadal het opnemen tegen de verrassende Nishikori. De Japanner lijkt opnieuw zijn beste spel teruggevonden te hebben en schakelde verrassend de jonge Duitser Alexander Zverev (ATP-4) uit. Nishikori haalde het na 2 uur en 13 minuten met 3-6, 6-3 en 6-4.

In onderlinge ontmoetingen staat het 9-2 voor Nadal, maar Nishikori won wel hun laatste ontmoeting in Rio op de Olympische Spelen in de strijd om het brons.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Sander Gillé en Joran Vliegen - © European Open

Sandoran naar kwartfinale in Halle

Sander Gillé (ATP D-29) en Joran Vliegen (ATP D-28) hebben zich geplaatst voor de kwartfinale op grastoernooi van Halle (Duitsland, ATP 500). Ze gingen voorbij een Australisch duo.

LEES MEER