Home » Davis Cup » Dit is het programma van de Davis Cup ontmoeting tegen Italië

Dit is het programma van de Davis Cup ontmoeting tegen Italië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Vandaag is het programma voor het duel tussen België en Italië bekend gemaakt. Steve Darcis (ATP-53) mag de eerste wedstrijd spelen tegen Paolo Lorenzi (ATP-38). De Belgische nummer één David Goffin (ATP-14) moet het opnemen tegen Andreas Seppi (ATP-76). 

In de Spiroudôme van Charleroi wordt vanaf vrijdag de kwartfinale van de Davis Cup tegen Italië afgewerkt. Darcis mag de spits afbijten tegen de 35-jarige Lorenzi. De twee speelden al twee keer eerder tegen elkaar en telkens kon Lorenzi in drie sets winnen. In het tweede duel op vrijdag komt Goffin in actie tegen de 33-jarige Seppi. Het wordt de derde onderlinge ontmoeting, de Belg kon de voorbije twee confrontaties winnen.

Op zaterdag zullen Ruben Bemelmans (ATP D-278) en Joris De Loore (ATP D-321) het in het dubbelspel opnemen tegen Simone Bolelli (ATP D-345) en Alessandro Giannessi (ATP D-289).

Op de laatste dag van het duel, zondag, zullen we Darcis en Goffin opnieuw aan het werk zien. Tenminste, als coach Johan Van Herck geen wisselingen doorvoert. Dan komt Darcis uit tegen Seppi en mag Goffin het opnemen tegen Lorenzi. Darcis kon de laatste keer winnen van zijn tegenstander. Goffin won de enige confrontatie met Lorenzi in 2014 eenvoudig in twee sets.

 

 

koen

koen

MEER NIEUWS

David Goffin - © Tani

Goffin redt het niet in Montreal

David Goffin (ATP-61) heeft geen succes geboekt met zijn wildcard op het ATP-toernooi van Montreal (Canada, ATP 1 000). Hij verloor zijn eerste wedstrijd in twee sets.

LEES MEER