Het Amerikaanse hardcourtseizoen gaat binnenkort van start en vanaf volgende week komen de meeste toppers opnieuw in actie. Elise Mertens (WTA-15) start haar voorbereiding op de US Open in San Jose.

Vorig jaar koos Mertens ervoor om na Wimbledon nog even op gravel te spelen. Ze verloor in de tweede ronde in Boekarest, maar in Gstaad behaalde ze een mooi resultaat door de halve finale te bereiken. Op hardcourt verloor Mertens in de kwalificaties in Cincinnati, maar in New Haven stuntte ze door vanuit de kwalificaties door te stoten naar de halve finale. Op de US Open kende ze geen geluk met de loting en moest ze in de eerste ronde haar meerdere erkennen in Madison Keys (WTA-12).

Dit jaar nam Mertens een iets langere rustpauze na Wimbledon. Volgende week komt ze in actie op de Mubadala Silicon Valley Classic in San Jose, gevolgd door de Rogers Cup in Montreal en de Western & Southern Open in Cincinnati. Het toernooi van New Haven staat dit jaar niet op het programma, Mertens verkiest een weekje rust net voor de US Open.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.