Elise Mertens (WTA-37) staat dinsdag voor de belangrijkste wedstrijd tot dusver in haar carrière. In de kwartfinale van de Australian Open bekampt ze Elina Svitolina (WTA-4).

Dankzij haar plaats in de kwartfinale is Mertens al zeker van een plaatsje in de top 25. Als ze ook van Svitolina weet te winnen, dan komt de top twintig in zicht. “Top 25 is al heel mooi, ik heb er hard voor moeten werken. Ik ben erg blij om hier in de tweede week te staan, een kwartfinale is al een erg mooi resultaat”, aldus Mertens.

Ook de bankrekening van Mertens wordt aardig gespijsd. Een kwartfinale is goed voor 440 000 Australische dollars (288 000 euro). Als ze doorstoot naar de halve finale, wordt dat bedrag nog verdubbeld. Toch ligt Mertens niet wakker van dat geld: “Ik ken de som niet, en ik wil er niet teveel aan denken. Ik hou vooral van het tennis, en de emoties die erbij komen kijken. Maar natuurlijk is het geld welkom, het maakt me mogelijk om te leven, om mijn vliegtuigtickets te betalen, maar nu kan ik me misschien wat meer permitteren. Dat is niet het belangrijkste, maar na al die jaren van investeren is het een mooie bonus.”

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.