De halve finales in de Davis Cup zijn bekend. Titelverdediger Frankrijk neemt het op tegen Spanje, terwijl Kroatië aan de bak moet tegen de Verenigde Staten.

Spanje-Duitsland: 3-2

Spanje keek na twee dagen tegen een 1-2 achterstand aan, maar maakte die nog helemaal goed op de slotdag. Rafael Nadal (ATP-1) haalde het eenvoudig met 6-1, 6-4 en 6-4 van Alexander Zverev (ATP-4). In het beslissende bloedstollende duel stond David Ferrer (ATP-33) tegenover Philipp Kohlschreiber (ATP-34). In zijn thuisstad Valencia mocht Ferrer uiteindelijk na vijf sets met 7-6 (1), 3-6, 7-6 (4), 4-6 en 7-5 zegevieren.

Italië-Frankrijk: 1-3

Frankrijk leidde na het dubbelspel met 1-2 en had aan één puntje op de slotdag in Genua voldoende om door te stoten. Lucas Pouille (ATP-11) bezorgde het Franse team het beslissende punt door Fabio Fognini (ATP-20) in vier sets te verslaan. Na iets meer dan drie uur stond de 2-6, 6-1, 7-6 (3) en 6-3-eindstand op het scorebord. Frankrijk en Spanje ontmoeten elkaar in de halve finale.

Kroatië-Kazachstan: 3-1

Ook Kroatië stootte door naar de halve finale, na winst tegen Kazachstan. Borna Coric (ATP-28) verloor op vrijdag verrassend van Mikhail Kukushkin (ATP-92), maar Marin Cilic (ATP-3) bezorgde zijn land zondag het beslissende punt. De Kroaat haalde het makkelijk met 6-1, 6-1 en 6-1 van Kukushkin en neemt het nu op tegen de Verenigde Staten, die België geen puntje gunden.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.