Home » WTA » Dit zijn de halve finalistes in Rome

Dit zijn de halve finalistes in Rome

Dit zijn de halve finalistes in Rome

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De halve finalistes op het WTA-toernooi in Rome (Italië, € 2 703 000) zijn bekend. Simona Halep (WTA-1) is nu ook zeker dat ze als nummer één aan de start komt van Roland Garros.

Elina Svitolina (WTA-4) moest het in de kwartfinale opnemen tegen Angelique Kerber (WTA-12). De Duitse slaagde er niet in om een setje te winnen en Svitolina haalde het na 1 uur en 26 minuten met 6-4 en 6-4. In de halve finale neemt de Oekraïense het op tegen Anett Kontaveit (WTA-26). De Estse verraste Australian Open-winnares Caroline Wozniacki (WTA-2) en won met indrukwekkende 6-3 en 6-1 cijfers.

Maria Sharapova (WTA-40) en Jelena Ostapenko (WTA-6) vochten een beklijvend duel uit in Rome. De eerste set ging met 6-7(6) naar Ostapenko, maar Sharapova knokte zich met 6-4 terug in de wedstrijd. In de derde set mocht Sharapova bij 5-3 serveren voor de wedstrijd, ze kreeg twee wedstrijdpunten, maar Ostapenko knokte zich terug tot 5-5. Na 3 uur en 10 minuten triomfeerde Sharapova en stond de 6-7(6), 6-4 en 7-5 eindstand op het scorebord.

In de laatste kwartfinale stond Halep tegenover de Française Caroline Garcia (WTA-7). De Roemeense speelde een prima partij en liet zien dat ze klaar is voor Roland Garros. Halep haalde het na 1 uur en 14 minuten met 6-2 en 6-3. Zaterdag strijden Sharapova en Halep om het tweede finaleticket.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws