Tennisplaza

Dit zijn de halve finalistes op Wimbledon

Aryna Sabalenka - © Jimmie48 Tennis Photography

Op Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam) zijn de kwartfinales bij de vrouwen afgewerkt. Vier speelsters maken nog kans op de titel.

Aryna Sabalenka (WTA-4) staat voor het eerst in de halve finale van een Grand Slam. De Wit-Russische was met 6-4 en 6-3 te sterk voor de Tunesische Ons Jabeur (WTA-24).

Pliskova op twee zeges van eerste Grand Slam

In de halve finale neemt Sabalenka het op tegen Karolina Pliskova (WTA-13). De Tsjechische is nog steeds op jacht naar haar eerste Grand Slam en was in de kwartfinale met 6-2 en 6-2 te sterk voor de Zwitserse Viktorija Golubic (WTA-66).

Kerber is terug van weggeweest

Ex-winnares Angelique Kerber (WTA-28) won het voorbereidingstoernooi in Bad Homburg en zet haar goede vorm op gras verder. In de kwartfinale nam ze met 6-2 en 6-3 de maat van de Tsjechische Karolina Muchova (WTA-22).

Barty wint Australisch duel

Nummer één Ashleigh Barty (WTA-1) stond in de kwartfinale tegenover haar landgenote Ajla Tomljanovic (WTA-75). Barty was een maatje te groot en haalde het met 6-1 en 6-3. In de halve finale volgt een duel met Kerber, voor Barty is het de eerste halve finale op een Grand Slam sinds de Australian Open in 2020.