Tennisplaza

Dit zijn de halve finalistes op Wimbledon

Serena Williams - © Jimmie48 Tennis Photography

Op Wimbledon (Groot Brittannië, Grand Slam) werden dinsdag de kwartfinales van het vrouwentoernooi afgewerkt. Serena Williams (WTA-10), Barbora Strycova (WTA-54), Elina Svitolina (WTA-8) en Simona Halep (WTA-7) schaarden zich bij de laatste vier.

Serena Williams moest hard knokken voor haar plaatsje in de halve finale tegen de Amerikaanse Alison Riske (WTA-55), die nummer één van de wereld Ashleigh Barty (WTA-1) naar huis had gestuurd. Na een strijd van iets meer dan twee uur trok Williams met 6-4, 4-6 en 6-3 aan het langste eind. In de strijd om een finaleticket moet Williams aan de bak tegen Strycova, die te sterk was voor thuisspeelster Johanna Konta (WTA-18). De Britse moest met 6-7 (5) en 1-6 het hoofd buigen voor de 33-jarige Tsjechische.

Svitolina bereikte voor het eerst de halve finale op Wimbledon na 7-5 en 6-4 winst tegen de Tsjechische verrassing Karolina Muchova (WTA-68). In de halve finale komt het tot een duel met Halep, die met 7-6 (4) en 6-1 de betere was van Shuai Zhang (WTA-50).