In Milaan zijn de halvefinalisten van de ATP Next Gen Finals (Milaan, $ 1 335 000) bekend. Topfavoriet Stefanos Tsitsipas (ATP-15) en Alex De Minaur (ATP-31) bleven foutloos in de groepsfase.

In groep A was Tsitsipas telkens een maatje te groot voor de tegenstand. De 20-jarige Griek verloor op drie wedstrijden slechts één set en lijkt de te kloppen man in Milaan. Dankzij een beter setsaldo mocht ook Jaume Munar (ATP-78) mee naar de laatste vier. De Spanjaard won net als Frances Tiafoe (ATP-40) en Hubert Hurkacz (ATP-85) weliswaar maar één partij.

In groep B was De Minaur outstanding. De 19-jarige verloor net als Tsitsipas tot nog toe maar één set. Andrey Rublev (ATP-68) is de laatste speler die wist door te stoten naar de halve finales. De Rus won in vijf sets van Taylor Fritz (ATP-47) en legde vervolgens ook de Italiaanse wildcard Liam Caruana (ATP-622) over de knie.

De halve finales worden vanavond afgewerkt. De Minaur neemt het op tegen Munar, terwijl Tsitsipas om een finaleticket strijdt tegen Rublev. De eerste editie vorig jaar werd gewonnen door Hyeon Chung (ATP-25).

Deel:

Over de redacteur

Hoofdredacteur

Volg Steven op Twitter of stuur een mail naar Steven.Gijbels@tennisplaza.be