Van 6 tot 8 april zal het Belgisch Davis Cup-team strijden voor een plaats in de halve finale. Hun tegenstander is de Verenigde Staten waarvan het team dinsdag werd bekendgemaakt. 

België neemt het in Nashville op tegen de Verenigde Staten in de kwartfinale van de Davis Cup. De kapitein voor het Amerikaanse team, Jim Courier, maakte dinsdag zijn team bekend. De Amerikanen kunnen uitpakken met een sterk team. Jack Sock (ATP-11), John Isner (ATP-17), Sam Querrey (ATP-14), Ryan Harrison (ATP-53) en Steve Johnson (ATP-54) zullen de kleuren van hun land verdedigen. Sock (ATP D-23) en Isner (ATP D-50) wonnen vorige week nog het dubbeltoernooi van Indian Wells.

Verwacht wordt dat Johan Van Herck volgende week zijn team zal bekendmaken. Het valt af te wachten wie hij zal selecteren. Hij kan niet terugvallen op David Goffin (ATP-9) die eerder aangaf te passen voor het duel. Ook Mr. Davis Cup Steve Darcis (ATP-139) zal niet kunnen spelen, hij is herstellende van een elleboogblessure. Julien Cagnina (ATP-240), die erbij was in het duel tegen Hongarije, ligt ook in de lappenmand. De selectie van Kimmer Coppejans (ATP-278) en Arthur De Greef (ATP-255) ligt daarenboven gevoelig.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.