Tennisplaza

Dit zijn de tegenstanders van de 7 Belgen op de European Open

David Goffin - © Philippe Buissin (Imagellan)

In Antwerpen is er geloot voor de vijfde editie van de European Open (Antwerpen, ATP 250). Er komen zeven landgenoten in actie.

Goffin topreekshoofd

David Goffin (ATP-14) is dit jaar topreekshoofd in Antwerpen. Hij is vrijgesteld in de eerste ronde en speelt donderdag zijn eerste wedstrijd tegen de Italiaan Luca Nardi (ATP-917) of een kwalificatiespeler. In de kwartfinale wacht mogelijk Alex de Minaur (ATP-29).

Kimmer Coppejans (ATP-171) en Zizou Bergs (ATP-528) kregen een wildcard van de organisatie. Coppejans opent tegen de Fransman Ugo Humbert (ATP-38), vorig jaar nog halve finalist in Antwerpen. Bergs ontmoet de Spanjaard Albert Ramos-Vinolas (ATP-45).

Geerts in de kwalificaties

Michael Geerts (ATP-391) is de enige Belg in de kwalificaties in Antwerpen, hij ontmoet topreekshoofd Salvatore Caruso (ATP-77).

Twee Belgische dubbelteams

Sander Gillé (ATP D-42) en Joran Vliegen (ATP D-36) zijn er traditiegetrouw opnieuw bij in Antwerpen, zij spelen tegen Nikola Cacic (ATP D-54) en Marcelo Demoliner (ATP D-48). Wildcards Michael Geerts (ATP D-576) en Yannick Mertens (ATP D-725) nemen het op tegen Zane Khan (NG) en Luca Nardi (ATP D-1644).