Tennisplaza

Dit zijn de tegenstanders van de Belgen in de kwalificaties van Roland Garros

Kimmer Coppejans en Joris De Loore - © Facebook

De loting van de Belgische mannen in de kwalificaties van Roland Garros is bekend. Wie drie kwalificatierondes overleeft, mag naar de hoofdtabel. 

Kimmer Coppejans (ATP-164) komt in de eerste ronde uit tegen de Wit-Rus Ilya Ivashka (ATP-215). Ze nemen het voor het eerst tegen elkaar op. Bij winst komt Coppejans mogelijk uit tegen het eerste reekshoofd Marius Copil (ATP-90).

Een tweede Belg die in actie komt is Joris De Loore (ATP-190). Hij moet het in de eerste ronde opnemen tegen Ti Chen (ATP-225) uit Taipei. Overleven De Loore en Coppejans twee rondes, dan nemen ze het in de derde en laatste kwalificatieronde tegen elkaar op.

Arthur De Greef (ATP-138) is het 29ste reekshoofd in de kwalificaties. Zijn tegenstander in de eerste ronde wordt de Spanjaard Enrique Lopez-Perez (ATP-212). Het wordt de eerste keer dat beide heren het tegen elkaar opnemen.

De Limburger Ruben Bemelmans (ATP-126) is het 23ste reekshoofd. In de eerste ronde neemt hij het op tegen de Argentijn Marco Trungelliti (ATP-162). De twee speelden al twee keer eerder tegen elkaar. Bemelmans won al twee keer, de laatste keer was eerder dit jaar in Koblenz.

Tot slot komt Yannik Reuter (ATP-222) aan de slag. Hij krijgt het tiende reekshoofd voorgeschoteld, de Noor Casper Ruud (ATP-120). Reuter komt, samen met Coppejans en De Loore, aan de bak op de eerste dag van de kwalificaties maandag.