Home » ATP » Djokovic bijt van zich af: “Ik zou de Adria Tour opnieuw organiseren” en “Mijn uitspraken zijn uit hun context getrokken”

Djokovic bijt van zich af: “Ik zou de Adria Tour opnieuw organiseren” en “Mijn uitspraken zijn uit hun context getrokken”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

In een interview met The New York Times vertelt Novak Djokovic (ATP-1) over zijn eerste ervaringen in New York, geeft hij (opnieuw) zijn mening over vaccinatie en blikt hij terug op zijn mislukte Adria Tour.

Een dikke week geleden besloot het nummer 1 van de wereld om af te reizen naar de Verenigde Staten, maar het had niet veel gescheeld of de Serviër had forfait gegeven. “Er waren heel wat onzekerheden. Er zijn nog veel zaken die niet helemaal duidelijk zijn nu, maar ik wil spelen, daarom ben ik hier. Ik heb persoonlijk geen schrik voor mijn gezondheid, anders was ik hier niet geweest.”

Vaccinatie

In april kwam Djokovic in de media met enkele controversiële uitspraken omtrent een mogelijk vaccin voor het coronavirus. “Ik ben tegen verplichte vaccinatie, ik wil niet door iemand gedwongen worden om een ​​vaccin te nemen om te kunnen reizen”, klonk het toen.

“De internationale media hebben dat een beetje uit zijn context getrokken”, vindt Djokovic. “Ik ben niet tegen vaccins, maar wel tegen het feit dat iemand mij zou dwingen iets in mijn lichaam op te nemen. Dat wil ik niet, dat is onaanvaardbaar voor mij.”

Adria Tour

Djokovic kwam de voorbije maanden ook onder vuur te liggen naar aanleiding van zijn Adria Tour, waar slechts weinig coronamaatregelen leken te gelden. “We organiseerden die toernooien met de beste bedoelingen, maar ik geef toe dat sommige dingen anders hadden kunnen worden aangepakt. Zoals dat feestje in de nachtclub bijvoorbeeld. Dat was iets dat door de sponsors was georganiseerd, zij hadden spelers uitgenodigd en iedereen voelde zich comfortabel en had plezier.”

“Mocht ik de kans krijgen om de Adria Tour opnieuw te organiseren, zou ik het zo opnieuw doen. Ga ik mijn hele leven worden gestraft voor het maken van een fout?”

Novak Djokovic en ballenjongen - © Twitter
Novak Djokovic en ballenjongen – © Twitter

Geen hotel

In tegenstelling tot de meeste spelers, verblijft Djokovic niet op hotel de komende weken. Hij kon een ruime huurwoning onderhandelen te midden van het groen vlakbij New York.

“Ik ben dankbaar, want ik heb het hotel gezien waar de meeste spelers verblijven. Ik wil niet arrogant klinken en ik weet dat de USTA haar best heeft gedaan qua organisatie, maar het is lastig voor velen dat ze niet eens een raam kunnen opendoen en in een kleine hotelkamer moeten zitten.

Goedkoop wordt New York alleszins niet voor de Serviër. Hij moet niet alleen de huur betalen, maar ook rond de klok security voorzien rond het huis waarin hij verblijft.

Cincinnati

Djokovic begint de Amerikaanse tour volgende week op het toernooi van Cincinnati (ATP Masters 1 000). Hij is vrij in de eerste ronde. Daarna wacht de Amerikaan Tommy Paul (ATP-57) of een kwalificatiespeler. In de kwartfinale kan de Serviër David Goffin (ATP-10) tegenkomen.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS