Novak Djokovic (ATP-1) en Dominic Thiem (ATP-4) hebben zich zonder al te veel moeite geplaatst voor de halve finale van Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam). Ze wonnen beiden hun kwartfinale in drie sets.

Djokovic moest het opnemen tegen Alexander Zverev (ATP-5), die op jacht was naar zijn eerste halve finale in een Grand Slam. De Duitser kwam dichtbij setwinst toen hij mocht serveren voor de eerste set. Djokovic schakelde echter een versnelling hoger en trok toch nog met 7-5 het laken naar zich toe. Zverev wist zich niet meer te herstellen van de opdoffer en de Serviër won vlotjes de volgende sets met 6-2 en 6-2.

Ook Thiem kwam nooit in de problemen tegen de Rus Karen Khachanov (ATP-11). De Oostenrijker moest geen enkel breakpunt toestaan en na 1 uur en 47 minuten stond de 6-2, 6-4 en 6-2 eindstand op het scorebord. Voor Thiem is het de vierde keer op rij dat hij in de halve finale staat op Roland Garros.

In de halve finale wacht een duel met Djokovic, die op jacht is naar zijn vierde grandslamzege op rij. Het is voor de eerste keer sinds Roland Garros in 2012 dat Djokovic samen met Rafael Nadal (ATP-2) en Roger Federer (ATP-3) in de halve finale staat in een Grand Slam.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.