Novak Djokovic (ATP-21) is dankzij zijn vierde Wimbledontitel gestegen naar de vierde plaats in het klassement van meeste grandslamtitels allertijden bij de mannen. Roger Federer (ATP-2) staat in deze ranking nog steeds bovenaan.

In de finale van Wimbledon was Djokovic een maatje te sterk voor de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson (ATP-8). Door deze titel heeft de Serviër ondertussen dertien grandslams in zijn prijzenkast staan.

Djokovic klimt dankzij zijn dertiende grandslam naar de vierde plaats in de ranglijst van meeste grandslamtitels allertijden bij de mannen. De Zwitser Roger Federer (ATP-2) prijkt met twintig grandslams nog steeds op de eerste plaats in dit klassement. Rafael Nadal staat op de tweede plaats met zeventien grandslams. De Amerikaanse ex-tennisser Pete Sampras is de enige niet-actieve speler in de top vier met veertien grandslamtitels. De Australiër Roy Emerson behaalde in de jaren ’60 twaalf granslams en staat op de vijfde plaats in het klassement.

In totaal konden er in de tennisgeschiedenis al acht spelers tien of meer grandslams op hun naam schrijven. De volledige top acht kan je hieronder ontdekken.

Top

1. Roger Federer (SUI) 20
2. Rafael Nadal (ESP) 17
3. Pete Sampras (USA) 14
4. Novak Djokovic (SRB) 13
5. Roy Emerson (AUS) 12
6. Rod Laver (AUS) 11
Björn Borg (SWE) 11
8. Bill Tilden (USA) 10

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Wouter op Twitter of stuur een mail naar Wouter.Kesteloot@tennisplaza.be.