Home » ATP » Djokovic klimt naar vierde plaats in klassement meeste grandslams

Djokovic klimt naar vierde plaats in klassement meeste grandslams

Djokovic klimt naar vierde plaats in klassement meeste grandslams

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Novak Djokovic (ATP-21) is dankzij zijn vierde Wimbledontitel gestegen naar de vierde plaats in het klassement van meeste grandslamtitels allertijden bij de mannen. Roger Federer (ATP-2) staat in deze ranking nog steeds bovenaan.

In de finale van Wimbledon was Djokovic een maatje te sterk voor de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson (ATP-8). Door deze titel heeft de Serviër ondertussen dertien grandslams in zijn prijzenkast staan.

Djokovic klimt dankzij zijn dertiende grandslam naar de vierde plaats in de ranglijst van meeste grandslamtitels allertijden bij de mannen. De Zwitser Roger Federer (ATP-2) prijkt met twintig grandslams nog steeds op de eerste plaats in dit klassement. Rafael Nadal staat op de tweede plaats met zeventien grandslams. De Amerikaanse ex-tennisser Pete Sampras is de enige niet-actieve speler in de top vier met veertien grandslamtitels. De Australiër Roy Emerson behaalde in de jaren ’60 twaalf granslams en staat op de vijfde plaats in het klassement.

In totaal konden er in de tennisgeschiedenis al acht spelers tien of meer grandslams op hun naam schrijven. De volledige top acht kan je hieronder ontdekken.

[alert title=Top tien meeste grandslamzeges bij de mannen”]

1. Roger Federer (SUI) 20
2. Rafael Nadal (ESP) 17
3. Pete Sampras (USA) 14
4. Novak Djokovic (SRB) 13
5. Roy Emerson (AUS) 12
6. Rod Laver (AUS) 11
Björn Borg (SWE) 11
8. Bill Tilden (USA) 10

[/alert]

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws