Home » Grand Slam » Wimbledon » Djokovic knokt zich naar zesde Wimbledon-finale

Djokovic knokt zich naar zesde Wimbledon-finale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Titelverdediger Novak Djokovic (ATP-1) heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam). De Serviër rekende in vier sets af met Robert Bautista Agut (ATP-22).

Djokovic begon goed aan zijn halve finale tegen Bautista Agut, de Serviër won de eerste set met 6-2. De Spanjaard won echter dit jaar twee keer van het nummer één van de wereld nadat hij de eerste set verloren had, en Bautista Agut voerde de druk op. De Spanjaard pakte de tweede set met 4-6.

Djokovic leek even te gaan wankelen, maar wist dan toch een break te forceren in de derde set. De titelverdediger pakte de derde set met 6-3 en ging daarna door op zijn elan. Djokovic stoomde door naar 5-1 en mocht één game later serveren voor de matchwinst. Bautista Agut redde nog vier matchpunten, maar moest met 6-2 het hoofd buigen.

Djokovic speelt zondag zijn zesde finale en won het toernooi al vier keer. Hij ontmoet Rafael Nadal (ATP-2) of Roger Federer (ATP-3) in de titelstrijd: “Ik zal zeker kijken naar die wedstrijd, of toch zeker enkele stukjes. Ik ben fan van hun duels, het is één van de meest legendarische rivaliteiten.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS