Novak Djokovic (ATP-6) opent binnenkort een derde restaurant in Servië. De twaalfvoudige grandslamwinnaar zal er gratis eten aanbieden voor daklozen en hulpbehoevenden.

Acht jaar geleden richtte Djokovic in de Servische hoofdstad Belgrado al zijn eigen restaurant ‘Novak’ op. Vorig jaar breide hij samen met zijn vrouw Jelena daar een vervolg aan met het veganistische restaurant ‘Eqvita’ in Monte Carlo. Nu opent hij weldra een derde (gratis) eethuis in Servië voor daklozen en ‘mensen in nood’.

“Geld is geen probleem voor mij. Ik heb genoeg verdoend om mijn heel Servië te voeden. Maar ik wil vooral iets terugdoen voor het land dat mij al zo veel heeft gegeven”, aldus Djokovic die in zijn carrière al meer dan 92 miljoen euro aan prijzengeld vergaarde.

De voorliefde voor eten zit ‘Nole’ in het bloed. Vader Srdjan en moeder Dijana hadden zelf een restaurant. “Dankzij mijn familie heb ik altijd al een zwak gehad voor eten. Als tennisser is dat nog wat specialer geworden: het bepaalt hoe ik speel, hoe ik herstel en hoe gefocust ik ben op de baan.”

Have a healthy and #eqvitastic day 👏🏼😀 @eqvita

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

Deel:

Over de redacteur

Hoofdredacteur

Volg Steven op Twitter of stuur een mail naar Steven.Gijbels@tennisplaza.be