Novak Djokovic (ATP-1) breekt een lans voor homoseksualiteit op de ATP Tour. “Ik zou het erg moedig vinden, mocht een collega-tennisser die zich tot mannen aangetrokken voelt hiervoor uitkomen”, stelt hij.

Momenteel is er op het mannencircuit niemand openlijk homo. Mocht een speler hier op een dag verandering in brengen, zou het nummer 1 van de wereld daar alvast geen probleem van maken. “Iedereen heeft het recht om te vallen op wie hij of zij wil”, aldus Djokovic. “Ik zou die speler er alleszins niet vreemd voor bekijken, integendeel. Ik zou het erg moedig vinden aangezien we in een maatschappij leven waar sommigen nog niet klaar zijn om homoseksualiteit te aanvaarden.”

Brian Vahaly

De enige topspeler die er tot dusver openlijk voor uitkomt dat hij homo is, is de Amerikaan Brian Vahaly. Hij deed dit wel pas in 2017, elf jaar nadat hij met tennispensioen ging. “Tijdens mijn carrière durfde ik dit niet”, verklaarde Vahaly hier vorig jaar over. “Ik had schrik voor de reacties van de sponsors en mijn collega-tennissers.”

Deel:

Over de redacteur

Algemene coördinatie

Volg Christophe op Twitter of stuur een mail naar christophe.moons@tennisplaza.be.