Midden mei noemde Nick Kyrgios (ATP-39) z’n collega Novak Djokovic (ATP-1) een “zielig figuur”. De Serviër reageert nu, een maand later, op die beledigingen.

“Ik kan hem niet uitstaan, hij wil zo graag leuk gevonden worden door iedereen en doet er alles aan om zoals Roger Federer (ATP-3) te kunnen zijn. Echt zielig. En dan de manier waarop hij zijn overwinningen viert, niet minder dan beschamend”, klonk het in mei bij monde van Kyrgios.

“Eerlijk? Ik denk dat hij diep vanbinnen geen slechte jongen is”, reageert Djokovic nu. “Ik weet niet waarom hij al die dingen zegt. Misschien is hij op zoek naar aandacht of speelt er iets anders? Hij is duidelijk erg eerlijk en transparant, dat respecteer ik, zoals ik iedereen op de tour respecteer. Hij mag van mij ook zeggen wat hij wil, ik heb daar geen probleem mee. Hij toont me geen respect, maar ik lig daar niet wakker van.”

Hulp aangeboden

De Serviër ontmoette Kyrgios naar eigen zeggen vijf jaar geleden en had toen een positieve babbel met hem. “Het was in de States dat we elkaar off court waren tegengekomen. Iedereen was toen tegen hem en daarom bood ik hem m’n hulp aan. Ik herkende zijn situatie vanuit m’n eigen jeugd en zei hem dat hij altijd bij mij mocht aankloppen voor een goed gesprek.”

Nick Kyrgios - © mirsasha (Flickr)

Nick Kyrgios – © mirsasha (Flickr)

Deel:

Over de redacteur

Algemene coördinatie

Volg Christophe op Twitter of stuur een mail naar christophe.moons@tennisplaza.be.