Home » Grand Slam » US Open » Drie Belgen aan de start van kwalificaties US Open

Drie Belgen aan de start van kwalificaties US Open

Drie Belgen aan de start van kwalificaties US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Drie landgenoten proberen deze week een plaatsje af te dwingen op de hoofdtabel van de US Open. Ruben Bemelmans (ATP-129), Ysaline Bonaventure (WTA-126) en Maryna Zanevska (WTA-219) wagen hun kans in de kwalificaties.

Bij de mannen is alleen David Goffin (ATP-10) zeker van een plaats op de hoofdtabel. Bemelmans haalde dit jaar de tweede ronde in elke Grand Slam en probeert ook om in New York opnieuw de hoofdtabel te bereiken. In de eerste ronde wacht een confrontatie met de Amerikaan Kevin King (ATP-178). Ze ontmoeten elkaar voor het eerst tijdens de tweede partij op Court 13.

Bij de vrouwen zijn Elise Mertens (WTA-15), Alison Van Uytvanck (WTA-38), Kirsten Flipkens (WTA-48) en Yanina Wickmayer (WTA-95) zeker van deelname in New York. Er komen twee landgenotes in actie tijdens de kwalificaties. Bonaventure ontmoet de Nederlandse Bibiane Schoofs (WTA-182), ook zij spelen voor het eerst tegen elkaar. De partij staat als derde gepland op Court 10.

Zanevska staat voor een lastige klus tegen de ervaren Patty Schnyder (WTA-187). In onderlinge duels staat het 2-0 voor Zanevska. De partij wordt als derde gespeeld op Court 13.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws