Op het toernooi van Koksijde (België, ITF) hebben drie landgenoten zich geplaatst voor de halve finale. Zizou Bergs (ATP-467) werd uitgeschakeld in het enkelspel maar won als troostprijs wel het dubbeltoernooi.

Het Belgische kusttoernooi in Koksijde pronkt met een mooi Belgisch deelnemersveld. In de kwartfinales in het enkelspel kwamen vijf Belgen in actie en hiervan konden er drie doorstoten naar de halve finale.

In een Belgisch onderonsje haalde de amper 18-jarige Gauthier Onclin (ATP-1264) het met 6-4 en 6-1 van de 2 jaar oudere Simon Beaupain (ATP-1071). Titelverdediger Romain Barbosa (ATP-931) ging met 2-6, 6-4 en 6-2 voorbij vijfde reekshoofd Karl Friberg (ATP-636). Onclin en Barbosa zullen in de halve finale tegen elkaar strijden voor een felbegeerde plek in de finale.

Romain Barbosa – © Birgit Dewulf

Tweede reekshoofd Bergs ging met 6-3 en 6-0 onderuit tegen de Zweed Carl Söderlund (NR) die momenteel geen ATP-ranking heeft maar vroeger wel in de top 400 stond. Clément Geens (ATP-938) knokte zich met 7-6, 4-6 en 6-4 voorbij vierde reekshoofd Simon Carr (ATP-540) en neemt het in de halve finale op tegen Söderlund.

Op de Facebookpagina van Bergs werd er uitleg gegeven bij de zware nederlaag van de Limburger: “Zizou voelde zich niet goed deze morgen maar besliste toch om te spelen. Hij had een goede start met een vroege break maar ging fysiek volledig onderuit bij 2-2. Zizou miste de kracht en energie om op het juiste niveau te spelen.”

In de dubbelfinale stond het Belgische duo Barbosa (ATP D-1258) en Arnaud Bovy (ATP D-805) tegenover de Belgisch-Franse tandem Bergs (ATP D-1096) en Dan Added (ATP D-277). In een spannende partij triomfeerden Bergs en Added met 6-4, 3-6 en 10-3. Bergs pakte zo een mooie troostprijs na zijn nederlaag in het enkelspel.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Wouter op Twitter of stuur een mail naar Wouter.Kesteloot@tennisplaza.be.