Home » Grand Slam » Wimbledon » Drie op vijf Belgen naar tweede kwalificatieronde Wimbledon

Drie op vijf Belgen naar tweede kwalificatieronde Wimbledon

Drie op vijf Belgen naar tweede kwalificatieronde Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de tweede dag van de kwalificaties voor Wimbledon hebben An-Sophie Mestach (WTA-111), Elise Mertens (WTA-215) en Yannick Mertens (ATP-231) zich geplaatst voor de tweede kwalificatieronde. Ysaline Bonaventure (WTA-196) en Maxime Authom (ATP-176) werden uitgeschakeld.

Na de teleurstellende start van de Belgen op dag één zorgde Yannick Mertens voor de eerste Belgische overwinning. Onze landgenoot haalde het in drie sets van de Amerikaan Austin Krajicek (ATP 116), 13e reekshoofd in de kwalificaties: 6-4 2-6 en 7-5. In de tweede kwalificatieronde moet Mertens aan de bak tegen de Fransman Mathias Bourgue (ATP-178).

Elise Mertens maakte haar debuut op een Grand Slam en behaalde een knappe overwinning tegen de Argentijnse María Irigoyen (WTA 153). Ze haalde het vlot met 6-4 en 6-1 en ontmoet in de tweede ronde de ervaren Oekraïense Kateryna Bondarenko (WTA-115), het tiende reekshoofd.

Tweede reekshoofd An-Sophie Mestach (foto) versloeg de Australische Anastasia Rodionova (WTA-177) met 6-3 en 6-2. Volgende tegenstandster voor Mestach is de Chinese Shuai Zhang (WTA-190).

Ook Ysaline Bonaventure stond dichtbij een plaats in de tweede ronde, maar ze kon vijf matchpunten niet benutten. De Portugese Michelle Larcher De Brito (WTA-119) haalde het in een spannende wedstrijd met 1-6 6-3 en 12-10. Ook voor Maxime Authom zit het toernooi erop, hij verloor met 7-6(5) 6-7(3- en 6-2 van de Australiër John-Patrick Smith (ATP-160).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws