Tennisplaza

Dubail en Cailleau naar halve finale in Knokke, Dhoe grijpt nipt naast dubbeltitel

Jolan Cailleau - © Imagellan

Op de Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis in Knokke (België, $ 15 000) hebben Julien Dubail (ATP-614) en Jolan Cailleau (ATP-1015) de halve finale bereikt. Benjamin Dhoe (ATP D-1612) greep nipt naast zijn eerste dubbeltitel. 

Dubail moest het vrijdag in de kwartfinale opnemen tegen de Fransman Louis Chaix (ATP-934). De Belg had niet veel moeite met zijn tegenstander. Na iets meer dan één uur wedstrijd stond de 6-2, 6-0 op het scorebord. In de halve finale neemt Dubail het op tegen de Chileen Juan Carlos Saez (ATP-1160). Dit wordt de eerste keer dat beide spelers het tegen elkaar moeten opnemen.

In een Belgisch duel namen Jonas Merckx (ATP-559) en Cailleau het al voor de tweede keer dit jaar tegen elkaar op. Enkele weken eerder was Merckx nog de beste in drie sets, vandaag was Cailleau ongenaakbaar. Cailleau won met 6-2 en 6-1 en staat zo in de halve finale. Daarin neemt hij het op tegen Maxime Tabatruong (ATP-588), het derde reekshoofd. De twee eerdere onderlinge ontmoetingen waren in 2015, de tussenstand is 1-1.

Dhoe grijpt naast eerste dubbeltitel

Dhoe zat dichtbij zijn eerste dubbeltitel. Samen met Peralta-Tello (ATP D-1596) nam hij het op tegen een Frans duo: Constant de La Bassetiere (ATP D-1079) en Quentin Folliot (ATP D-932). Na de eerste set overtuigend gewonnen te hebben met 6-3, moesten ze de tweede manche aan zich voorbij laten gaan met 1-6. In de super tiebreak hadden Dhoe en Peralta-Tello een wedstrijdpunt, maar konden die niet benutten. Uiteindelijk moesten ze  met 9-11 de titel aan het Franse paar laten.

[alert type=”info” title=”Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis”]Meer informatie over de Rising Stars vind je hier.[/alert]