Tennisplaza

Dubail naar kwartfinale in Knokke, Dhoe speelt finale

Julien Dubail - © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Op de Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis in Knokke (België, $ 15 000) heeft Julien Dubail (ATP-614) de kwartfinale bereikt. Benjamin Dhoe (ATP D-1612) bereikte de finale in het dubbelspel ten koste van een Belgisch paar. 

Dubail is het vijfde reekshoofd in Knokke en had de grootste moeite om de 23-jarige Jannis Kahlke (ATP-1361) van zich af te houden. Na een slechte start kon de Belg de wedstrijd uiteindelijk na twee uur en 39 minuten naar zijn hand zetten. De setstanden waren 2-6, 6-2 en 6-4.

Benjamin Dhoe – © Imagellan

Dhoe moest het samen met zijn dubbelpartner Eduardo Peralta-Tello (ATP D-1596) opnemen tegen het Belgisch duo Jonas Merckx (ATP D-857) en Michael Geerts (ATP D-1050). In een spannende halve finale waren Dhoe en Peralta-Tello de betere met 5-7, 6-2 en 10-3.

Vrijdag kwartfinales enkel en finale dubbel

Als de weergoden het toestaan, zullen op vrijdag de kwartfinales in het enkelspel worden gespeeld. Hierin zullen Jonas Merckx (ATP-559) en Jolan Cailleau (ATP-1015) een Belgisch duel uitvechten. Dubail neemt het op tegen de Fransman Louis Chaix (ATP-934).

Jonas Merckx – © Nick Verhaeghe

De 20-jarige Dhoe gaat voor een eerste dubbeltitel in zijn carrière. Samen met Peralta-Tello neemt hij het op tegen een Frans duo: Constant de La Bassetiere (ATP D-1079) en Quentin Folliot (ATP D-932).

[alert type=”info” title=”Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis”]Meer informatie over de Rising Stars vind je <a href=”http://risingstars.be/” target=”_blank”>hier</a>.[/alert]