Home » Billie Jean King Cup » Dubbelspel moet beslissing brengen in Rusland-België

Dubbelspel moet beslissing brengen in Rusland-België

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Na vier enkelwedstrijden hangen de bordjes gelijk tussen Rusland en België: 2-2. Maryna Zanevska (WTA-114) slaagde er niet in om België het beslissende derde punt te bezorgen.

Aanvankelijk zag het er nochtans goed uit voor Zanevska, die haar Fed Cup-debuut maakte in het enkelspel. Alison Van Uytvanck (WTA-132) moest passen vanwege een lichte blessure. Zanevska speelde met power en zette de 19-jarige Daria Kasatkina (WTA-29) flink onder druk, onze landgenote won de eerste set met 7-5.

In de tweede set waren de rollen omgedraaid, Zanevska werd meteen gebroken en Kasatkina stoomde door naar 1-6 setwinst. Ook een toiletbreak kon geen redding brengen, Zanevska vond haar goede ritme van de eerste set niet meer terug. De derde set ging met 0-6 naar Rusland.

Het dubbelspel zal voor de beslissing moeten zorgen. Elise Mertens (WTA D-81) en An-Sophie Mestach (WTA D-126) nemen het op tegen Elena Vesnina (WTA D-5) en Daria Kasatkina (WTA D-85)

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

David Goffin - © Tani

Goffin redt het niet in Montreal

David Goffin (ATP-61) heeft geen succes geboekt met zijn wildcard op het ATP-toernooi van Montreal (Canada, ATP 1 000). Hij verloor zijn eerste wedstrijd in twee sets.

LEES MEER