Home » Geen categorie » Dubbeltitel voor Gérard in Florida

Dubbeltitel voor Gérard in Florida

Dubbeltitel voor Gérard in Florida

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF-5) heeft zaterdag met de Brit Gordon Reid (ITF-3) op het ITF 1 Series-toernooi in Pensacola, Florida (hard/$ 28 000) de dubbeltitel veroverd.

Het als eerste geplaatste, Belgisch-Britse duo stond in de finale tegenover het tweede reekshoofd, Michael Jeremiasz (ITF-23) en Nicolas Peifer (ITF-6) uit Frankrijk. Gérard en Reid wonnen samen hun eerste dubbeltoernooi tegen de Fransen met 6/4 en 6/2. Voor onze landgenoot was dit de tweede opeenvolgende dubbeltitel op de Pensacola Open.

In het enkelspel verloor het tweede reekshoofd, Gérard, in de kwartfinale tegen de Zweed Stefan Olsson (ITF-10). De Belg won de eerste set met 6/2, maar verloor set twee en drie telkens met 6/4.

Een andere Belg, Mike Denayer (ITF-79) won in de eerste ronde van de Japanner Yusuke Nishimura (ITF-96) met 6/1 en 6/2. In de achtste finale verloor hij kansloos van het derde reekshoofd, Nicolas Peifer met 6/1 en 6/0. In het dubbelspel speelde Denayer aan de zijde van de Australiër Keegan Oh-Chee (ITF-48), maar ze verloren in de eerste ronde van de Amerikaans-Australische tandem David Eads (ITF-220) en Adam Kellerman (ITF-15). De setstanden waren 6/0 en 6/2.

Deze week spelen onze Belgen op de Cajun Classic te Baton Rouge, Florida (ITF 1 Series-toernooi/$ 28 000).

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws