David Goffin (ATP-7) werd donderdag met de 89e Nationale Trofee voor Sportverdienste bekroond. In het Brusselse stadhuis werd hij verkozen door een jury waarin o.a. Dominique Monami, Eddy Merckx, Paul Van Himst, Kim Gevaert, Ingrid Berghmans en ook ex-IOC-voorzitter Jacques Rogge zetelen.

“Goffin dankt de trofee aan zijn fantastisch seizoen”, licht Brussels burgemeester Philippe Close de keuze voor de tennisser toe. “Hij stond in de finale van de ATP Finals en rekende onderweg af met Rafael Nadal en Roger Federer. Hij had een gigantisch aandeel in het succesverhaal dat het Belgische team in de Davis Cup schreef, met een tweede finale in drie jaar tijd. Met zijn zevende plek op de ATP-ranking is hij tevens de hoogst geklasseerde Belg ooit.”

Het is meer dan vijftien jaar geleden dat een tennisser op de erelijst prijkt (van Kim Clijsters en Justine Henin in 2001). Vorig jaar werd meerkampster Nafi Thiam bekroond.

Een atleet kan de prestigieuze trofee slechts éénmaal in zijn of haar carrière winnen. Eind januari mag Goffin de prijs in ontvangst nemen.

#TBAwards2017

Goffin heeft ook drie nominaties op zak bij de Tennisplaza België/Belgique Awards 2017. Breng nu jouw stem uit op tbawards.be en Twitter mee met hashtag #TBAwards2017.

Deel:

Over de redacteur

Algemene coördinatie

Volg Christophe op Twitter of stuur een mail naar christophe.moons@tennisplaza.be.