Elise Mertens (WTA D-3) en Aryna Sabalenka (WTA D-2) hebben hun tweede groepswedstrijd op de WTA Finals in Shenzhen (China) gewonnen. Ze waren in twee sets te sterk voor de vijfde reekshoofden.

Om nog kans te maken zich te plaatsen voor de halve finales van de WTA Finals moesten Mertens en Sabalenka hun tweede groepswedstrijd tegen Latisha Chan (WTA D-11) en Hao-Ching Chan (WTA D-11) absoluut winnen. Een spannende eerste set werd beslist in de tiebreak en daarin trokken Mertens en Sabalenka met 7-6 (5) aan het langste eind.

In de tweede manche gingen de servicebreaks heen en weer. De Belgisch-Wit-Russische tandem forceerde de beslissing op het eind en benutte het derde matchpunt op de opslag van hun tegenstandsters. Na 1 uur en 48 minuten stond de 7-6 (5) en 6-4 eindstand op het scorebord.

Alles is nog mogelijk in de rode groep in Shenzhen, later op woensdag spelen Timea Babos (WTA D-6) en Kristina Mladenovic (WTA D-5) tegen Anna-Lena Groenefeld (WTA D-10) en Demi Schuurs (WTA D-16). Vrijdag staan de laatste groepswedstrijden op het programma.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.