Tennisplaza

Einde toernooi voor Elise Mertens

Elise Mertens - © Melissa Van de Wiele

In het dubbelspel van de Australian Open hebben Elise Mertens (WTA D-95) en Louisa Chirico (WTA D-287) zich niet kunnen plaatsen voor de derde ronde. Mirjana Lucic-Baroni (WTA D-118) en de Andrea Petkovic (WTA D-138) waren te sterk in een vreemd wedstrijdverloop.

In de eerste set werden Mertens en Chirico overdonderd door het efficiënte spel van het Kroatisch-Duitse duo. Na net iets meer dan 20 minuten spelen stond de zware 0-6 op het scorebord. Beter verging het onze landgenote in de tweede set waar ze door de opslag gingen van hun tegenstander om zo de set uit te serveren: 6-3.

In de beslissende set konden Mertens en Chirico nog tot 1-1 aanklampen, maar dan snelden Lucic-Baroni en Petkovic naar de overwinning. Eindscore was 6-0, 3-6 en 6-1. Zo verdwijnt de laatste Belgische vrouw uit het toernooi in Melbourne.