In de Lotto Arena in Antwerpen werd zaterdag geloot voor de vierde editie van de European Open (Antwerpen, ATP 250). Dé affiche van de eerste ronde wordt het duel tussen Kimmer Coppejans (ATP-161) en Andy Murray (ATP-289).

Gaël Monfils (ATP-11) is volgende week topreekshoofd in Antwerpen, David Goffin (ATP-14) is als tweede geplaatst. De Luikenaar is vrijgesteld in de eerste ronde en ontmoet de Fransman Ugo Humbert (ATP-65) of Jozef Kovalik (ATP-175) in de tweede ronde. Derde reekshoofd Diego Schwartzman (ATP-16) en vierde reekshoofd Stan Wawrinka (ATP-20) zijn eveneens vrijgesteld in de eerste ronde.

Coppejans kreeg een wildcard voor het toernooi en krijgt met Murray meteen één van de grote sterren van het toernooi voorgeschoteld. “Ik had natuurlijk op een betere loting gehoopt, maar het is wel een mooie affiche. Het voelt goed om terug op hardcourt te spelen en ik zal alles geven voor eigen publiek”, vertelde Coppejans aan Tennisplaza.

De afscheidnemende Darcis opent tegen de Fransman Gilles Simon (ATP-49), onze landgenoot won twee van hun drie vorige duels. Het duel tussen Darcis en Simon zal woensdag gespeeld worden.

Dubbelspel

In het dubbelspel krijgen we drie Belgische duo’s. Sander Gillé (ATP D-45) en Joran Vliegen (ATP D-38) zijn als vierde geplaatst en spelen tegen Frederik Nielsen (ATP D-51) en Tim Puetz (ATP D-74) in de eerste ronde. Ruben Bemelmans (ATP D-211) dubbelt samen met Kimmer Coppejans (ATP D-260), ze strijden tegen topreekshoofden Kevin Krawietz (ATP D-12) en Andreas Mies (ATP D-14) in de eerste ronde. Steve Darcis (NG) en Arnaud Bovy (ATP D-679) ontmoeten Pablo Cuevas (ATP D-130) en Maximo Gonzalez (ATP D-35) in de eerste ronde.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.