Tennisplaza

European Open pakt uit met drie grandslamwinnaars

Andy Murray - © European Open

De European Open in Antwerpen pakt dit jaar uit met een knap deelnemersveld. Er komen maar liefst drie grandslamwinnaars aan de start.

Toernooidirecteur Dick Norman strikte opnieuw enkele toppers in Antwerpen. Tennisfans zijn verzekerd om reeds in de eerste toernooidagen drie grandslamwinnaars aan het werk te zien: naast Dominic Thiem (ATP-182) en Stan Wawrinka (ATP-284) is ook Andy Murray (ATP-43), de winnaar van 2019, opnieuw van de partij.

Met Hubert Hurkacz (ATP-10), Felix Auger-Aliassime (ATP-13), Diego Schwartzman (ATP-17), Karen Khachanov (ATP-18), Daniel Evans (ATP-25) en Borna Coric (ATP-26) kent Antwerpen een mooi deelnemersveld. Aangevuld met David Goffin (ATP-62) en Zizou Bergs (ATP-134) kan het publiek opnieuw smullen van toptennis. Norman is opgetogen: “Khachanov verkeert momenteel in bloedvorm, Hurkacz heeft een erg attractieve speelstijl en Murray keert steeds graag terug naar Antwerpen na zijn toernooiwinst. Het is moeilijk om te voorspellen wie deze editie gaat winnen.”

In het dubbelspel is het uitkijken naar Sander Gillé (ATP D-77) en Joran Vliegen (ATP D-89). Xavier Malisse maakt eveneens opnieuw zijn opwachting, maar zijn partner blijft nog even een verrassing. Gilles-Arnaud Bailly (ITF Junior-2) krijgt een wildcard voor het kwalificatietoernooi en Joachim Gérard speelt een demonstratiewedstrijd in het rolstoeltennis.