Tennisplaza

#EuropeanOpen round-up dag 3: bijltjesdag voor Shapovalov en enkele reekshoofden

Dennis Shapovalov - © Vincent Van Doornick (Imagellan)

Op de European Open in Antwerpen (België, € 660 375) kwamen de eerste reekshoofden vandaag in actie, en dat zorgde meteen voor enkele verrassingen. In het dubbelspel gingen Arthur De Greef (ATP D-800) en Steve Darcis (ATP D-304) nipt onderuit.

De Belgen

De Belgische tandem Darcis en De Greef speelde een erg spannende eerste dubbelpartij tegen Scott Lipsky (ATP D-84) en Divij Sharan (ATP D-66). Het zag er zelfs lange tijd naar uit dat ze in de matchtiebreak aan het langste eind zouden trekken, maar helaas moesten ze met 5-7 6-4 en 8-10 de duimen leggen.

Steve Darcis en Arthur De Greef – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

Reekshoofden sneuvelen

De reekshoofden kenden geen al te beste dag. Zevende reekshoofd Benoît Paire (ATP-39) opende de debatten op Centre Court tegen Joao Sousa (ATP-61). De flamboyante Fransman verloor de eerste set met 4-6 en liet geregeld zijn frustratie merken. Via een erg spannende tiebreak in de tweede set hing hij met 7-6(2) de bordjes gelijk, maar uiteindelijk moest hij toch met 5-7 in set drie het hoofd buigen.

Benoît Paire – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

Achtste reekshoofd Alexandr Dolgopolov (ATP-36) kon op Court 1 ook geen potten breken, hij verloor met 2-6 en 6-7(5) van Henri Laaksonen (ATP-96). Het jonge Griekse talent Stefanos Tsisipas (ATP-122) bereikte via de kwalificaties de hoofdtabel en maakte de afgelopen dagen een erg sterke indruk. Zesde reekshoofd Pablo Cuevas (ATP-33) maakte geen schijn van kans en moest na 54 minuten afdruipen. Tsitsipas won overtuigend met 6-1 en 6-4.

Ook het jonge talent en outsider Denis Shapovalov (ATP-50) liet zich verrassen, de Amerikaanse youngster Ernesto Escobedo (ATP-114) was met 7-6(5) en 6-4 te sterk voor de Canadese belofte. Voor vijfde reekshoofd David Ferrer (ATP-31) zag het er lange tijd slecht uit, maar hij knokte zich na maar liefst 2 uur en 23 minuten voorbij de taaie Italiaan Stefano Travaglia (ATP-131) met 4-6, 6-4 en 7-6(3).

David Ferrer – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

In de marge

David Goffin (ATP-10) komt pas donderdag in actie, voor hem stond er een torenbeklimming van de 512 treden van de kathedraal op het programma ter promotie van zijn sponsor Maui Jim. Jo-Wilfried Tsonga (ATP-17) hield het iets rustiger, hij blikte voorzichtig vooruit op het toernooi.

David Goffin – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

[alert type=”info” title=”Resultaten Belgen Dag 3″]
R1 D: Steve Darcis & Arthur De Greef lost to Scott Lipsky (USA) & Divij Sharan (IND) 5-7, 6-4, 8-10 [/alert]