Home » ATP » Exhibitiematch tussen Federer en Zverev in Colombia geannuleerd door protesten: “Heel ontgoocheld”

Exhibitiematch tussen Federer en Zverev in Colombia geannuleerd door protesten: “Heel ontgoocheld”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Roger Federer (ATP-3) en Alexander Zverev (ATP-7) zijn momenteel bezig aan een tournee met exhibitiematchen in Latijns-Amerika. De partij in de Colombiaanse hoofdstad Bogotá werd echter afgezegd omwille van bezorgdheden over de veiligheidssituatie.

Federer en Zverev speelden eerder deze week exhibitiematchen in Chili en Argentinië en zouden vrijdagavond de Movistar Arena betreden voor een nieuwe partij. De onderneming die de exhibitiematch organiseert, besliste echter last minute om de wedstrijd te annuleren omwille van veiligheidsredenen.

Sinds donderdag komen er duizenden Colombianen op straat om te protesteren tegen het beleid van de president Ivan Duque. Er werd hierbij gevreesd voor rellen en voor de veiligheid van de spelers. De wedstrijd moest afgezegd worden omdat er een avondklok was ingesteld.

Federer betrad rond zeven uur ‘s avonds zelf het terrein en sprak de massaal aanwezige Colombiaanse fans toe. De Zwitser bracht de moeilijke boodschap dat de wedstrijd niet doorging. Er waren op dat moment meer dan 8000 toeschouwers aanwezig in het stadion.

De Zwitser betreurde dat de wedstrijd werd afgelast en sprak in tranen het Colombiaanse publiek toe: “Ik ben heel gelukkig om terug in Bogotá te zijn. Ik wilde al enkele jaren terugkomen om hier te spelen. (Hij was er eerder al in 2012.) Sacha (Zverev) en ik waren klaar om te spelen en zijn heel ontgoocheld dat dit gebeurt. We moeten veilig en voorzichtig zijn. Ik hoop dat ik op één dag kan terugkomen en hier kan spelen” Hieronder kan je de boodschap van Federer aan de fans bekijken.

Op zijn Twitterpagina reageerde Federer nog alsvolgt: “Ik ben diep bedroefd voor de inwoners van Bogotá. Omwille van de avondklok konden we helaas niet de match spelen waarop ik al zo lang wachtte. Ik beloof iedereen dat Sasha en ik in de toekomst zullen terugkeren om de Colombiaanse fans de kans te geven om ons te zien spelen. Met mooie herinneringen aan mijn tour in 2012 in Bogotá kan ik niet wachten om dit opnieuw mogelijk te maken.”

Zverev reageerde ook ontgoocheld op zijn Twitterpagina: “Ik zou heel graag gespeeld hebben voor de Colombianen! See you soon Bogotá!”

Het is nog niet bekend of de partij definitief afgelast is of dat de match zal verplaatst worden naar een latere datum.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS