Tennisplaza

Exit Dimitrov in Indian Wells, Thiem en Chung moeten knokken

Grigor Dimitrov - © Steven Gijbels

Grigor Dimitrov (ATP-4) heeft verrassend de tweede ronde op de BNP Paribas Open (Verenigde Staten, $ 8 909 960) niet overleefd. Dominic Thiem (ATP-6) en Hyeon Chung (ATP-26) moesten knokken voor hun overwinning.

Het nummer drie van de plaatsingslijst ligt uit het toernooi. De nederlaag van Dimitrov tegen de Spanjaard Fernando Verdasco (ATP-39) was de grootste verrassing van de dag. Verdasco, die in drie ontmoetingen slechts één keer eerder kon winnen, zegevierde met 7-6 (4), 4-6 en 6-3. De volgende tegenstander van de Spanjaard wordt de 20-jarige Taylor Fritz (ATP-74) die met 6-4 en 7-6 (4) vrij verrassend won van zijn leeftijdsgenoot Andrey Rublev (ATP-31).

Vijfde reekshoofd Thiem moest knokken in zijn wedstrijd tegen de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP-71). Een hoog percentage gewonnen eerste opslagpunten legde de basis van zijn 6-2, 3-6, 6-3 overwinning. In de derde ronde komt de Oostenrijker uit tegen het 30e reekshoofd Pablo Cuevas (ATP-34). De man uit Uruguay hield in zijn tweede ronde Denis Shapovalov (ATP-44) van zich af. Het werd 7-6 (4) en 6-3 na een uitstekende wedstrijd van beide heren.

Een van de revelaties op de Australian Open, Chung, moest een set achterstand ophalen tegen de Serviër Dusan Lajovic (ATP-91). De Zuid-Koreaan haalde het na een uitputtingsslag van 2 uur en 49 minuten met 6-7 (9), 6-3 en 6-3. Hij moet het nu opnemen tegen Tomas Berdych (ATP-15) die relatief eenvoudig won van de tien jaar jongere Maximilian Marterer (ATP-73) met 6-1 en 6-4.

Tot slot maakte Borna Coric (ATP-49) indruk in zijn partij tegen Albert Ramos-Vinolas (ATP-22). De Kroaat liet bijna niets liggen en moest enkel in de tweede manche twee breakkansen wegwerken. Het werd 6-0 en 6-3 na 1 uur en 14 minuten. In de derde ronde wacht Roberto Bautista Agut (ATP-16) die zich kon plaatsen na 6-4, 6-2 winst tegen Jared Donaldson (ATP-48).

Het weer gooide roet in het eten in Indian Wells. Zo moest de wedstrijd tussen Roger Federer (ATP-1) en Federico Delbonis (ATP-67) worden stilgelegd bij een 6-3, 2-2 stand. De wedstrijd wordt zondagnacht hervat.