Home » Davis Cup » Extra veiligheidsmaatregelen voor België – Groot-Brittannië

Extra veiligheidsmaatregelen voor België – Groot-Brittannië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Nu de link tussen de aanslagen afgelopen vrijdag in Parijs en Brussel steeds duidelijker is, worden er extra veiligheidsmaatregelen aangekondigd voor de Davis Cup-finale over tien dagen in Flanders Expo in Gent.

“Het pakket veiligheidsmaatregelen was al groot en nu bekijken we wat we nog extra kunnen doen”, vertelt de CEO van Tennis Vlaanderen, Gijs Kokken, aan Sporza. De federatie is daarvoor in overleg met Staatsveiligheid, de stad Gent en co-organisator Artexis Easyfairs. “Dit doen we omdat het algemene dreigingsniveau is verhoogd”, vult Leslie Van Ingelgem van Tennis Vlaanderen aan in Het Laatste Nieuws. “Over concrete veiligheidsmaatregelen, zoals een verbod op rugzakken of tassen, is echter nog geen beslissing genomen. Dinsdagnamiddag vindt om 16u45 een teaminterview met de Belgische Davis Cup-ploeg plaats. Dan zullen we wellicht meer informatie over het veiligheidsaspect kunnen geven.”
 
[alert type=”info” title=”Murray: ‘Ik wil niet in angst leven'”]Andy Murray (ATP-2) vertoeft momenteel nog in Londen waar de ATP World Tour Finals worden afgewerkt, maar gaf op een persconferentie al te kennen niet te zullen buigen voor het terrorisme. “We moeten gewoon naar daar gaan (Gent, nvdr.) en doen wat we altijd doen. Meer is niet mogelijk. Ik wil niet in angst leven elke keer ik een tennisveld opstap.”[/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS