Op de eerste dag van het mannentoernooi van Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam) vielen er meteen enkele grote verrassingen te noteren. Zo moesten de Duitser Alexander Zverev (ATP-5) en de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP-6) meteen hun koffers pakken.

Tsitispas moest op Court 2 aan de bak tegen de Italiaan Thomas Fabbiano (ATP-89). De jonge Griek en de ervaren Italiaan vochten een beklijvend duel uit, waarbij Tsitispas meerdere matchpunten redde in de vierde set. Uiteindelijk haalde Fabbiano het toch verrassend met 6-4, 3-6, 6-4, 6-7 (8) en 6-3.

Ook Zverev kon andermaal niet overtuigen op een Grand Slam. De jonge Duitser won de eerste set met 6-4, maar moest daarna met 3-6, 2-6 en 5-7 het hoofd buigen voor de Tsjech Jiri Vesely (ATP-124). Op de persconferentie na afloop sprak Zverev van een vertrouwenscrisis.

Gaël Monfils (ATP-15) moest eveneens meteen zijn koffers pakken, hij gooide bij een 0-3 achterstand in de vijfde set geblesseerde de handdoek tegen Ugo Humbert (ATP-66). Titelverdediger Novak Djokovic (ATP-1) en finalist Kevin Anderson (ATP-8) hadden geen problemen en gingen door in drie sets.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.