Home » Billie Jean King Cup » Fed Cup Play-offs Wereldgroep II: België mist Van Uytvanck, Servië zonder Ivanovic

Fed Cup Play-offs Wereldgroep II: België mist Van Uytvanck, Servië zonder Ivanovic

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het Selectiecomité van de Koninklijke Belgische Tennisbond heeft de speelsters geselecteerd voor de Fed Cup-ontmoeting tegen Servië op 16 en 17 april 2016 in Belgrado. België treedt aan zonder de geblesseerde Alison Van Uytvanck (WTA-56), maar mét Yanina Wickmayer (WTA-41), Kirsten Flipkens (WTA-59), Ysaline Bonaventure (WTA-149) en An-Sophie Mestach (WTA-157).

“Na enkele jaren in de Zonale Groep is dit onze kans om opnieuw naar Wereldgroep II door te stoten en die kans willen we niet laten liggen”, reageert kapitein Ann Devries in een persmededeling. “We moeten het stellen zonder Alison, maar met Yanina en Kirsten hebben we twee speelsters met heel wat ervaring op het hoogste niveau. Met Ysaline en An-Sophie beschikken we bovendien over twee sterke jonge speelsters.”

Devries erkent dat Servië een zware tegenstander is, maar blikt toch hoopvol vooruit op de ontmoeting. “De deelname van hun sterkhouders Ana Ivanovic (WTA-19) en Jelena Jankovic (WTA-23) is nog niet bevestigd. Hoe dan ook: we zullen voluit gaan!”

Geen Ivanovic

Intussen is wel degelijk bevestigd dat Ivanovic niet zal deelnemen aan de ontmoeting en dat Jankovic het Servische team zal leiden. Zij wordt bijgestaan door Aleksandra Krunic (WTA-124), Jovana Jaksic (WTA-185) en Nina Stojanovic (WTA-369).

De ontmoeting zal doorgaan in de Aleksandar Nikolic Arena (Pionir Hall) in het Servische Belgrado. Er zal indoor op gravel worden gespeeld.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS