Roger Federer (ATP-3) verloor zondag de finale van Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam). Novak Djokovic (ATP-1) was niet noodzakelijk de betere speler, maar kwam op de belangrijke momenten net iets scherper voor de dag.

“Ik kan niet geloven wat ik in de finale heb laten liggen”, klinkt Federer nog steeds enorm teleurgesteld. “Of ik liever in drie sets had verloren? Ik weet niet of dat minder erg was geweest. Uiteindelijk speelt de manier waarop je verliest geen rol.”

Maand pauze

De Zwitser neemt nu een maand pauze en past zo ook voor het ATP Masters 1 000-toernooi van Montreal (Canada) begin augustus. “Die beslissing hebben mijn team en ik al een week geleden genomen. Ik wil mezelf genoeg tijd geven om te recupereren voor de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam). Mijn eerstvolgende toernooi wordt Cincinnati (Verenigde Staten, ATP Masters 1 000).”

Cincinnati gaat van start op 11 augustus, de US Open vindt plaats van 26 augustus t.e.m. 8 september. Vorig jaar verloor Federer in New York in de vierde ronde tegen de Australiër John Millman (ATP-63).

Deel:

Over de redacteur

Algemene coördinatie

Volg Christophe op Twitter of stuur een mail naar christophe.moons@tennisplaza.be.