De finale van Halle (Duitsland, ATP 500) is er dit jaar eentje om extra hard naar uit te kijken met GOAT Roger Federer (ATP-3) tegen een herboren David Goffin (ATP-33).

Als Federer de finale wint, betekent dat zijn tiende titel in Halle, een persoonlijk record. Toch weet de Zwitser dat hij de trofee niet zomaar cadeau zal krijgen van Goffin. “Ik heb erg veel respect voor David, hij is een fantastische kerel en ik hou van zijn manier van spelen”, looft Federer de Belg. “Hij heeft één van de beste backhands op de tour en zijn voetenwerk is fantastisch snel. Dat maakt het niet gemakkelijk om tegen te spelen.”

Federer zag eerder deze week hoe Goffin stuntte tegen Alexander Zverev (ATP-5). “Dat was indrukwekkend, ik denk dat ik een zware finale voor de boeg heb.”

De Zwitser kruiste al acht keer eerder de rackets met Goffin. Zeven keer trok hij aan het langste eind, zo ook drie jaar geleden in Halle (6-1 en 7-6 (10)), maar in 2017 won Goffin hun voorlaatste ontmoeting in de halve finale van de ATP Finals (2-6, 6-3 en 6-4).

Goffin zal komende maandag hoe dan ook een goede zaak op de wereldranglijst doen. Momenteel staat hij virtueel op een 23e stek.

Deel:

Over de redacteur

Algemene coördinatie

Volg Christophe op Twitter of stuur een mail naar christophe.moons@tennisplaza.be.